Mijlpaal: 6 maanden na HSCT

door Tanja
9.1K views
6 months post HSCT

Jippie! Vandaag ben ik 6 maanden oud!

Herstel was een beetje moeilijk, maar eigenlijk alleen vanwege de aanwezigheid van de kinderen (en de verkoudheid en griepbeestjes die ze mee naar huis brengen ). Eigenlijk waren de eerste 3 maanden het lastigste vanwege de bijwerkingen van de chemo. Opvliegers, nachtzweten en botpijn in kraakbeen en gewrichten sprongen er het meeste uit. Nu merk ik nog dat mijn hormonen moeite hebben om hun ‘nieuwe normaal’ te vinden. Top dat na 4 maanden bleek dat ik niet in de overgang ben, maar ik ben geen fan van de bijbehorende hormonale migraines…
Ik ben nog steeds vermoeid van de chemo, maar ook vanwege alle dingen die ik weer kan doen. Dingen waarvan ik dacht dat ze voor altijd verloren waren en elke maand merk ik nog steeds nieuwe verbeteringen!
Ik ben er totaal niet goed in om het rustig aan te doen en het temperen van mijn enthousiasme is best moeilijk, zeker als je steeds weer nieuwe mogelijkheden ontdekt. Maar goed, ik móet het gewoon rustig aan doen of anders wordt het simpelweg afgestraft door enorme vermoeidheid gekoppeld met enorme misselijkheid. Rustig dus…

 

Maar goed, ik kan weer lopen (zonder hulpmiddelen van rolstoel, scootmobiel of spalken!), ik kan snel even op en neer naar de winkel wanneer ik dat wil, ik heb mijn oordopjes niet meer zo vaak nodig, incontinentie is verbeterd, hitte-intolerantie lijkt verdwenen (waardoor ik mij bij warm weer niet meer binnen hoef op te sluiten en ik kan zelfs weer in de ochtend douchen!), en spasmen heb ik alleen nog wanneer ik echt moe ben.

Maar er zijn zoveel dingen weer mogelijk met mijn kinderen om ze op te kunnen voeden en te verzorgen. Ik kan ze naar school brengen, spelletjes spelen, gekke dansjes doen, naar speeltuinen en pretparken gaan… En met pretpark bedoel ik, de hele dag alles zelf gelopen, zonder terug te hoeven vallen op een scootmobiel. het leven is echt weer beter.

Laat de volgende 6 maanden maar komen! Ik ben er klaar voor!

 

#transformatie #MamaMetMS #HSCT #HSCTjourney #postHSCT #HSCTawareness #HSCTmoscow #strongerthanMS #stopMS #NoChemoNoCure #MSwarrior #HSCTwarrior

You may also like

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.