Aanbevelingen & Reviews

door MamaMS

Regelmatig worden er door MS’ers vragen gesteld over welke handigheidjes ik gebruik, hoe mijn ervaringen erover zijn en waar ik ze heb aangeschaft. Verspreid over de hele website en in blogverhalen komt er wel eens een aanbeveling ter sprake. Omdat het lastig kan zijn om deze terug te vinden en ik mezelf erop betrap dat ik steeds voor mensen de URL’s van specifieke blogs terug moet zoeken, denk ik dat een pagina waar alles verzameld wordt wel eens een uitkomst zou kunnen zijn!

Handige producten voor MS patiënten

Van deze producten zijn nog niet alle reviews uitgebreid uitgeschreven, maar natuurlijk willen we de items die als handig en erg fijn ervaren zijn, niet onthouden. Dit zijn de verwijzingen naar specifieke producten / websites:

 • Koelvest: Aerochill Hyperkewl koelvest – In 2017 schreef ik al een review / blog over dit fijne koelvest waar ik sindsdien ieder zomer dankbaar gebruik van maak om de ergste klachten door warmte intoleratie te ondrukken;
 • Robotstofzuigers: Philips en Roomba – tijdens de eerste zwangerschap ‘leek het me wel handig met die dikke buik’ en toen ik later MS kreeg bleek het een ontzettend goede huishoudelijk hulp. Het is in ieder geval ideaal om de slaapkamers met laminaatvloer beter stofvrij te houden en omdat ik niet makkelijk meer onder het 2-persoonsbed kom. Zelf heb ik voor de slaapkamers een Philips. Zo is ook een Roomba voor in de woonkamer getest en ook heel fijn gebleken. Deze Roomba kun je uitbreiden met een “Virtual Wall“. Dit zijn kastjes die je bijvoorbeeld bij de kerstboom of voerbakken van huisdieren plaatst, zodat deze niet omgestoten kunnen worden;
 • Steelstofzuiger van AEG – het hangt natuurlijk af van de situatie qua invaliditeit, maar op de momenten dat ik gebruik maak van mijn elektrische rolstoel waar een pookje / joystick op zit ter besturing, is een steelstofzuiger zeer ideaal gebleken om te kunnen gebruiken vanuit mijn rolstoel, wanneer ik alleen thuis ben met kleine kinderen. De Electrolux welke ik zelf heb kan ik niet meer vinden, maar AEG blijkt dezelfde te hebben. Met name de lampjes op de voorkant zijn fijn zodat je ’s avonds en tijdens de donkere dagen makkelijk alle kruimels kunt zien liggen. Echt een verrijking binnen ons gezin! Zo blijft het toch netjes totdat de poetsvrouw komt helpen met de reguliere sledestofzuiger.

Producten omtrent HSCT behandeling

Kijk op de pagina “Praktische informatie en lijstjes” voor de volledige lijstjes met tips. Dit zijn de verwijzingen naar specifieke producten / websites:

 • P3 Masker voor de terugreis en eerste periode thuis – Dit dient type “P3” te hebben, wat ook fijnstof en bacteriën filtert. Een prettig opvouwbaar en goed aansluitend type is “3M stofmasker 9332 (FFP3)”. Ook in de eerste 3 maanden terug thuis heb ik hier nog regelmatig gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld bij de dokter of apotheek of rond grote groepen mensen;
 • Sterillium med desinfectie – Kleine flesjes voor in de handtas onderweg. In huis hebben we hier en daar grote pompflacons staan. Verkrijgbaar op bijvoorbeeld: Herli Medical of Praxisdienst;
 • Luchtfilter / Luchtzuiveraar – Op basis van capaciteit van de ruimte (m2) kozen wij de volgende Philips luchtzuiveraars:
  • Philips AC3256 – in onze woonkamer. Deze vinden wij persoonlijk het fijnste omdat deze meer functies heeft (naast een aanduiding in kleur, wordt ook met een getal de luchtkwaliteit aangegeven) en deze is duidelijk stiller (je hoort hem eigenlijk niet);
  • Philips AC2882 – in onze slaapkamer. Kleiner van formaat iets minder functies en iets luider. Wij gebruiken hem in de “Sleep-modus” waarbij alle lampjes uit zijn en dan is het geluid eveneens volledig stil;
  • Philips AC2887Dit type luchtreiniger is dezelfde als degene die wij op de slaapkamer gebruiken, met als extra functies een timer en dat je de lampjes uit kan zetten zonder hem in de slaap-modus te zetten.
 • x

Leesboekjes voor de kids

De volgende kinderboeken hebben we met onze kids de afgelopen jaren gebruikt tijdens ons proces als gezin waarbij één van de ouders MS heeft en daarnaast chemotherapie heeft onderdaan:

Ambassadeur voor "Your Super Foods"

Na terugkomst van de HSCT behandeling was het minimaal de eerste 6 maanden noodzakelijk om een ‘neutropeen’ dieet aan te houden wat o.a. inhield om enkel gekookt voedsel te eten. Nu de risicovolle periode voorbij is kunnen er eindelijk ook weer verse groenten, salades en fruit gegeten worden. Weer lekker variatie in gezond eten dus! Om deze gezonde voeding wat extra’s mee te geven maken we hier in huis nu gebruik van de producten van “Your Super Foods”. Deze biologische Superfood mixes kun je eenvoudig toevoegen aan je water, shakes, smoothies, sauze, dips of dressings. Maar ook door je yoghurt, snacks en pasta of over je toast of salades sprenkelen.

We mogen een exclusieve korting weggeven aan de volgers van @MamaMetMS!

Klik op deze link om de website te bezoeken en gebruik de code:

SUPER-TANJAB

en ontvang 15% korting op je bestelling!

15% korting YourSuperFoods

– Disclaimer –

Voor de volledigheid: deze pagina bevat naast gewone verwijzingen ook affiliate links. Dit is gedaan ter compensatie van de onkosten om deze website live en veilig te houden (hosting + regelmatige beveiligingsupdates). Alle verwijzingen zijn eerlijke verwijzingen! Voor geen enkel product is opdracht gegeven om deze hier zomaar te plaatsen. De producten zijn eerst zelf aangeschaft en uitgeprobeerd. “Affiliate links” houdt in dat er door de verkoper een kleine vergoeding aan ons wordt uitgekeerd.