HSCT info

door MamaMS

Na de terugkeer van Tanja uit Moskou van haar HSCT behandeling, zal op deze pagina binnenkort informatie worden verzameld m.b.t. HSCT. De stichting ontvangt regelmatig telefoontjes en berichten van MS patienten op zoek naar informatie. Via deze pagina hopen wij toekomstige HSCT’ers te informeren en op weg te helpen om zich voor een stamceltransplantatie in het buitenland aan te melden en vervolgens praktische informatie voor het plannen van de reis.

De pagina’s zijn nog niet compleet, nog eventjes geduld. Voor dringende vragen of informatie, neem gerust contact met ons op!

aHSCT – Stamceltransplantatie bij MS

Kom meer te weten en lees over wat een HSCT stamceltransplantatie inhoudt.

HSCT Kalender Moskou

Kalender waarbij van dag tot dag het HSCT traject van Moskou weergegeven wordt. Inclusief waardevolle extra informatie over het hoe en wat van de behandeling.

Stappenplan van aanmelden tot behandeling

Er komt nogal wat bij kijken om een HSCT behandeling in het buitenland te plannen en voor te bereiden. Van landkeuze, tot oprichten van een stichting, tot aanmelding en wat er vervolgens geregeld moet worden zoals vliegtickets en visums. Het wiel voor de tweede keer uitvinden is zonde van de kostbare energie. Het stappenplan van al het papierwerk dat geregeld moet worden om een HSCT in Moskou Rusland te ondergaan, is te vinden op de volgende pagina:

Stichting & Crowdfunding

Sommige MS patienten kunnen mogelijk een HSCT behandeling in het buitenland zelf bekostigen. De meesten kunnen dit helaas niet. Binnenkort verschijnt hier de link naar een pagina met informatie over het oprichten van een stichting.

Voorbeelden afkijken

Stichting Mama met MS heeft in 2018 met succes in 4 maanden tijd het benodigde bedrag middels crowdfunding weten in te zamelen. Voor iedere persoon en wellicht afhankelijk van de regio zullen de situaties verschillend kunnen zijn. Neemt niet weg dat het interessant is om ‘af te kijken’ welke acties & evenementen er tijdens onze crowdfunding hebben plaatsgevonden.

Facebook groepen

Op de pagina met Facebook Groepen over MS staan eveneens HSCT gerelateerde links, zowel Nederlands als Engelstalig. Het is zeker aan te bevelen om je aan te melden bij specifieke besloten Facebook groepen. De Nederlandse HSCT Strijders groep is sowieso aan te raden. Daarnaast zijn de Engelstalig groepen interessant om specifiek ingelicht te raken over bijvoorbeeld een specifieke locatie waar HSCT wordt toegepast, zoals Mexico of Rusland.

“Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly”