Algemene postsProducten & Reviews

Getest | Aerochill koelvest

Getest | Aerochill koelvest

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus voor mijn MS klachten was dat meteen funest en sinds lange tijd kon ‘mijn wagenpark’ weer van stal. Helaas hield de warmte langer aan dan mijn lichaam aankon en zag ik mij genoodzaakt op zoek te gaan naar een koelvest. Na het internet afgespeurd te hebben kocht ik een koelvest van Aerochill. Benieuwd hoe het mij bevalt?

 

Koelvest gekocht

Aerochill koelvest getestHet werd warmer dan 25 graden, mijn persoonlijke grens waarbij lichaamsfuncties gaan haperen en uitvallen. En hop, na maandenlang opgeborgen te zijn geweest waren daar de elektrische rolstoel en scootmobiel weer. Mezelf in huis opsluiten met ramen en deuren gesloten en gordijnen dicht is dan het enige wat ik kan doen om een beetje acceptabel te blijven functioneren. Probleem is dat je nu eenmaal toch af en toe naar buiten moet. Al is het maar om de kinderen uit school te halen. Vorig jaar kocht ik al een koelsjaaltje op comfortcoolingproducts.nl waar ik erg tevreden over ben, maar toch leek het me handig om eens verder te kijken naar bijvoorbeeld een koelvest. Veel recensies heb ik gelezen en prijzen vergeleken en sommigen zijn nu eenmaal heel erg duur, met name de koelvesten die droog blijven. Ik vond het een beetje te gortig om die meteen te bestellen waardoor ik eerst voor een goedkopere variant wilde gaan.

 

Heren en Damesmodel

Het oog wil ook wat, en ik ben nu eenmaal een vrouw. Een koelvest wat toch een beetje een vrouwelijke pasvorm heeft vond ik toch een must. Zeker wanneer de bedoeling is dat het zoveel mogelijk op de huid gedragen moet worden. Ik heb gekozen voor een sportief uitziend koelvest van Aerochill. De Aerochill Hyperkewl, welke in heren en dames model verkrijgbaar zijn. Ze hebben een zwarte kleur en zijn verkrijgbaar in 4 neonkleurige accentkleuren (blauw, groen, geel, oranje). Het wordt als sportvest aangeprezen voor gebruik bij bijvoorbeeld fietsen en hardlopen (natuurlijk een grotere doelgroep) maar op de verpakking staat dat het toch ook zeker voor chronisch zieken bedoeld is.

 

Het gebruik

Aerochill koelvest getestHet is een dun koelvest met een dubbele laag met ertussen materiaal wat water absorbeert. Kortom, je dient het vest voor gebruik even in het water te leggen zodat de substantie tussen de stof wat ‘gelei-achtig’ wordt. Het viel mij op dat dit vanaf het tweede gebruik echt goed begon te functioneren. Wanneer je het vest na de zomer niet meer nodig hebt hang je het op een hangertje te drogen en droogt het materiaal weer volledig kurkdroog in. Wanneer het vest net ondergedompeld is voelt deze natuurlijk nat aan, ondanks dat je het moet uitwringen en droogdeppen (of niet, als het héél warm is). Je eigen lichaamstemperatuur zorgt voor de verdamping van het vocht in het koelvest. Ik loop in de zomermaanden zowat in de bikini rond thuis, dus dat het nat was maakte niet zoveel uit, dat was lekker verfrissend. Zodra de eerste vochtigheid door je lichaamstemperatuur verdampt en gedroogd is, voelt het vest droog aan bij aanraking, maar het blijft opvallend lang koud. Het voelt een beetje aan als het dragen van een nat duikpak maar het geeft dan niet meer echt vocht af. Ik kan er dan gewoon een los t-shirt overheen dragen als ik zou willen. De fabrikant geeft aan dat het 5 tot 10 uur verkoeling biedt, maar in de praktijk is dat veel langer (waarschijnlijk omdat ik het niet sportief gebruik). Ik heb het vest de hele dag gedragen, ’s avonds op een hangertje gehangen en de volgende ochtend was het nog steeds lekker koel om te dragen. Pas in de loop van de tweede dag heb ik het opnieuw in water ondergedompeld.

 

Conclusie

Afhankelijk van je leefstijl en voorkeuren kan ik dit koelvest van Aerochill echt aanbevelen. Als dertiger en moeder met jonge kinderen vind ik het juist hip dat het zo’n sportief ontwerp heeft en zou ik het zo op mijn bikini dragen terwijl ik met de kids naar het lokale buitenbad ga bijvoorbeeld. Maar nog veel belangrijker… ik zou dus serieus buiten de deur gaan, als is het maar voor eventjes. Zonder dit vest ben ik gedoemd om binnen opgesloten te blijven zitten. Eeuwig zonde… de kids worden groot terwijl je met je ogen knippert, en dat wil je liever toch niet missen 🙂

 

Maatvoering op de verpakking

Oh ja, voor ik het vergeet. Er staat nog wel nuttige informatie op de verpakking, iets wat ik in de webshops op internet nergens heb kunnen vinden toen ik zelf wilde bestellen: de maten! Helaas kan ik alleen voor de dames spreken en de inch maten heb ik omgerekend naar centimeters.

Maattabel Dames
Maat: S M L XL
Borstomvang: 78-82 cm 83-87 cm 88-92 cm 93-97 cm
Ruglengte: 59 cm 60 cm 61 cm 62 cm

 

 

Ik kocht de Aerochill Hyperkewl op Athleteshop.nl. Dit artikel bevat affiliate links maar is geen artikel in opdracht. Het bericht is volledig op eigen initiatief geschreven en het product heb ik ook zelf aangeschaft. De uitspraken en conclusies zijn mijn eigen persoonlijke ervaring.

 

 

964 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sometimes-your-heart-700

The night before my disability review

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus ...

MS-zwangerschap2

Tegen de bevalling opzien

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus ...

No-guts-no-glory-700

To the test: can I ski again?

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus ...

EnZoIsHet-foto

Naar de Peuterschool

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus ...

dekrachtvanvitamineD700

Extra Vitamine D bij MS

De voorzomer was warm… erg warm, met een hittegolf nog wel. Ik ben behoorlijk warmte intolerant, dus ...